Nezařazené

Máme pro Vás efektivní řešení

1. Pravidelný pohyb

Pravidelný pohyb jde ruku v ruce se správně sestaveným jídelníčkem. Určitě by tedy ve vašem hubnoucím plánu pohyb neměl chybět. Volit byste měli především mezi aerobním tréninkem, který pozitivně působí na práci imunitního systému, pohybového aparátu, nebo také jako podpora psychického stavu organismu. Takže jaké jsou rady při efektivním řešení úbytku tukové tkáně? Důležité je během tréninku volit správnou výši tepové frekvence. Nic se nemá přehánět, správných výsledků určitě nedosáhnete s vysokou tepovou frekvencí, ale s tou nižší. Obecně platí hlídat si hladinu tepové frekvence přibližně okolo 90-120, pokud se rozhodnete pro správné spalování podkožního, nebo útrobního tuku. Mezi pohybové aktivity lze zařadit zejména rychlou chůzi, aerobní cvičení, jízdu na kole, nebo velmi oblíbený squash.
běhání v lese

2. Pravidelná strava

Doporučuje se během dne konzumace 5-6 jídel v menších porcích. Velmi důležitý je příjem bílkovin, a to jak živočišného, tak rostlinného původu. Z rostlinných bílkovin máme na výběr například luštěniny, nebo produkty bohaté na sóju. Z živočišných pak kvalitní zdroj masa (nejlépe hovězí), dále mléko, vejce a ostatní mléčné produkty. Velmi důležité je, aby součástí většiny jídel během dne byla zelenina a ovoce. U rychlých cukrů je důležitá doba jejich konzumace, obecně se udává do dvanácté hodiny dopoledne. Pokud máte tedy chuť na jablko, banán, či jiné ovoce, dopřejte si jej v kombinaci s jiným, například sacharidovým pokrmem (ovesná kaše). Tyto zdroje rychlých cukrů jsou známé svojí snahou zvyšovat glykemický index, a tím vyvést z míry optimální funkci metabolismu. Taktéž platí obecná zásada posledního, a tedy šestého jídla dne, které byste měli konzumovat dvě až tři hodiny před spaním. Jídlo, které by mělo být zvoleno, by mělo být bílkovinné povahy. Platí čím lehčí, tím lepší. Volit tedy můžete například proteinový nápoj, který vám udrží v činnosti svalovou hmotu a nepůjdete spát s těžkým žaludkem.
čínka, zelenina a metr

Cvičení a sport

Dodržovat zásady správného stravování jsou důležité i po tréninku. Platí zásada přibližně patnáct minut po tréninku sníst zdroj rychlých cukrů, například ve formě banánu či hroznů a přibližně hodinu po tréninku sníst plnohodnotné jídlo složené z bílkovin, sacharidů a zeleniny.

Mohlo by se vám také líbit...