Kultura

Plavky pro miminko

Spousta maminek nechává své děti koupat nahaté. Bylo tomu tak už za nás. Nikdo nic neřešil a ve finále se ani nikomu nic nestalo. Dnes jsou ale bazény plné chemikálií a přírodní koupaliště jsou zaplavené nepořádkem. Nikdy nevíte, co kolem vás plave, i když se voda zdá být čistá.

Je proto lepší dát vašemu děťátku plavky, ať alespoň trochu chráněné před nečistotami. Některé druhy plavek nebo plavkových plenek vás také uchrání před tím, aby za vaším miminkem plavala nechtěná skrvrna.
dítě ve vodě

Plavací plenky

Bývají neznámějšími plavkami pro nejmenší. Jsou jednorázové a podobné těm klasickým, jenom se nerozepínají, ale jsou v celku a po použití se na straně jednoduše roztrhnou. Oproti normálním plenkám jsou ale vyrobeny z materiálu, který tolik nenasákne vodu a mají pevnější okraje kolem nožiček a pasu tak, aby nepropustily nečistoty.

Neoprenové plavky

Jedná se o relativní novinku nahrazující plavkové plenky. Některé bazény už vyžadují pouze tento typ plavek. Jsou vyrobeny z pružného neoprenu, který se pouhý 1 mm silný a přesto nepropustí žádné nečistoty ven, ani dovnitř. Do těchto plavek proto už není potřeba žádná plenka a umožňují tak dítěti volný pohyb ve vodě.
dítě v bazénu

Většina neoprenových plavek je vyrobena ve stejném střihu, které je velice jednoduchý. Jádro tvoří neopren a kolem nožiček a pupíku je široký pás elastické plavkoviny s vysokým obsahem kaučuku. Plavky je třeba vybírat pečlivě a podle velikosti miminka. Je důležité, aby seděly přesně tak, jak mají. Jenom tak je totiž zajištěná nepropustnost nečistot. Velkou výhodou je také ochranný faktor UV 50+. Materiál, ze kterého jsou vyrobeny je rychleschnoucí. I když se zdají neoprenové plavky o něco dražší, určitě se vyplatí do nich investovat kvůli jejich pozitivním vlastnostem, ale také kvůli tomu, že nemusíte kupovat pořád nové a na nějakou chvilku vám vystačí.

Neoprenový overal

Pro děti, které mají citlivější pokožku, se vyrábí celotělové neoprenové plavky ve formě overalu a miminko je tak chráněno před nečistotami a především před slunečními paprsky, po celém těle. Stejně, jako neoprenové plavky, mají overaly ochranu UV 50+.


Mohlo by se vám také líbit...