Sport

Golf

Golf je outdoorový sport, což znamená, že se hraje venku, většinou za pěkného počasí.  Pochází z Velké Británie. Přesněji řečeno se hrál již v 15. století ve Skotsku. Údajně má kořeny už v Římě. Hra se nazývala Paganica a hrála se tak, že se strefovalo tyčí do kožených míčů. Někteří zase tvrdí, že golf má kořeny v Číně z asi 8. století. Nicméně neřešme předchůdce golfu, hry, z kterých se právě golf mohl vyvinout. Golfové hřiště je zelený trávník, který je dlouhý 6 km a má 18 jamek. Hrát může 1 člověk, ale mohou ho hrát až 4 lidé. Cílem hráče je, aby míček z místa, kde stojí, které se nazývá odpaliště, odpálil speciální golfovou holí do jamky, tam je cíl.

golfový míček

Každá jamka může mít nějakou překážku. Těch odpalů může být více. Někomu se podaří dostat na jeden odpal míček do jamky, někdo potřebuje více odpalů. V podstatě čím méně odpalů – tím lepší výsledek a více bodů. Skvělé na golfu je, že jste při hře v přírodě, jste na čerstvém vzduchu. Skvěle to vyklidní nervy a stres. Nemusíte být jakkoli perfektně vysvalení, mít velkou fyzickou zdatnost a ano, golf se dá hrát v jakémkoli věku. Nemusíte ho hrát zrovna závodně, ale klidně jen pro potěchu a v podstatě se projdete, zažijete zábavu, popovídáte si s ostatními lidmi. 

golfové hřiště

Na golfovém hřišti se dají zapůjčit míčky, golfové hole a podobně, nicméně tato sportovní vybavení se dají i zakoupit ve specializovaných obchodech se sportovním vybavením, pokud máte rádi své vybavení a plánujete se třeba golfu akčně a pravidelně věnovat. Golf se dá v podstatě hrát celý rok. Otevřená hřiště, golfové simulátory na počítači a podobně. Jak jsem již řekla na začátku článku, golf můžete hrát sami anebo s někým. Někdo rád hraje sám. Jo proč ne? Kde jsou golfová hřiště v ČR? Dá se hrát na hodně místech. Například: Albatross Golf Resort (v blízkosti Prahy), Golf Resort Karlovy Vary,  Loreta Golf Club Pyšely, Prosper Golf Resort Čeladná( v Beskydech), Ypsilon Golf Liberec, Golf Resort Kaskáda Brno, Zámecký Resort Hluboká, Royal Golf Club Mariánské Lázně a mnoho dalších. 

Mohlo by se vám také líbit...