Která mouka je ta pravá?

Jste milovník kulinářských experimentů a nestále přemýšlíte, co byste mohli v kuchyni nového vyzkoušet? Vaření a pečení je radost a rádi s vámi v následujících řádcích nasdílíme některé naše postřehy ze světa zdravé stravy a zdravých potravin. Snažíme se vždy hledat při vaření nějaké vhodné alternativy ke klasickým přísadám, které budou prospěšnější pro náš organismus. V dnešní době se vyskytuje u populace zejména na území Evropy čím dál více trávicích problémů a neustále přibývají nové a nové potravinové alergie.

upečený korpus

Měli bychom se tedy chovat k našemu tělu s úctou a s respektem a uvědomit si, že to, co do něj vkládáme, se nám vždy vrátí jako bumerang. Jak se říká, jsme to, co jíme. Pojďme tedy jíst zdravě a vyváženě a dosáhněme tím spokojenosti ve všech oblastech našeho života. Abychom zůstali u potravinových alergií a intolerancí, první věc, kterou můžeme nahradit zdravější variantou, je bezesporu mouka.

Mouka je základní surovinou každého milovníka pečení, zejména pak v těch chvílích, kdy si přejeme vytvořit nadýchané a hutné koláče nebo dorty. Možná vás to zaskočí, ale s leckterou alternativou docílíte stejných, ba i lepších výsledků u svých oblíbených receptů.

rozkrojený dort

Kterou mouku rozhodně musíte zařadit do svého nákupního seznamu?

  • Špaldová mouka hladká https://www.nakliceno.cz/mouky/spaldova-mouka/ by rozhodně měla patřit k vašim oblíbencům. Výborně se s ní pracuje, je trochu tmavší, ale chuťově nevýrazná a spíše podtrhne chuť ostatních ingrediencí v každém těstě. Je vyrobena ze špaldy, což je vlastně starší odrůda pšenice, proto je skvělým zdrojem důležitých živin, jako je například protein.
  • Kokosová mouka je stejný hit jako třeba kokosový olej nebo kokosové mléko. V posledních letech obecně přicházejí na trh kokosové produkty ve velkém, a není se čemu divit. Na rozdíl od špaldové mouky, která je více univerzální, kokosovou mouku bychom použili ideálně při přípravě sladkých receptů a sladkého pečiva.
  • Mandlová mouka je stejně jako mandle, ze kterých se vyrábí, velmi zdravým a přirozeným zdrojem vápníku, vlákniny, tuků a bílkovin.